Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Leen de Bruijn wint de Chris van Faassen penning

Breda, 11 december 2015 – Op 11 december werden tijdens een feestelijke avond de winnaars van de Chris van Faassen-penning 2015 bekend gemaakt door wethouder Miriam Haagh. Sibelicious (het horeca leerbedrijf van de NHTV) diende als podium voor de elf genomineerden. Leen de Bruijn won de penning als individu, de vrijwilligers van het Brakkenfestival waren de winnaars bij de groepen en de vrijwilligers van het Welkomstcomité Asielzoekers Breda wonnen de aanmoedigingsprijs. De uitreiking en feestavond is een uiting van dank vanuit de Gemeente Breda aan alle vrijwilligers in de stad. De organisatie van de avond lag in handen van Breda Actief.

Sprankelend begin van de avond
De gasten van de avond, waaronder de genomineerden, werden om 19.30 uur ontvangen met een dynamisch optreden van dansgroep Unbreakable. Eenmaal binnen konden ze genieten van een schitterende openingsshow met VJ VeeMee en danseres Ellis T’Jonck.
Miriam Haagh wethouder Zorg, Welzijn, Onderwijs en Wijkontwikkeling overhandigde de prijzen aan de trotse winnaars: ”De Gemeente Breda feliciteert de winnaars van harte met deze prijs. Vele duizenden vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de Bredase samenleving. Wij zijn ál deze Bredanaars dankbaar; de genomineerden, de niet genomineerden en de winnaars. Het uitreiken van de vrijwilligerspenning is daarbij een van de manieren om onze vrijwilligers te laten zien hoezeer wij het werk dat zij verrichten waarderen. De winnaars laten zien hoe breed en gevarieerd vrijwilligerswerk is en dat het op allerlei manieren een onmisbare bijdrage levert aan het functioneren van onze samenleving. Samen maken we onze stad en dorpen nog mooier en menselijker.”

Winnaar individuen: Leen de Bruijn
Leen de Bruijn (71) is al jaren actief als vrijwilliger in verschillende organisaties. Hij zet zich nog steeds in voor Wijkraad Heusdenhout en speelt een verbindende rol in de wijk. Naast zijn 20-jarige inzet bij de wijkraad is Leen actief tijdens de collecte voor de Brandwondenstichting. Hij zet zich in voor het Sinterklaascomité, verzorgt al 18 jaar de verspreiding van wijkkrant Heusdenhout Nieuws en hij helpt bij de op- en afbouw van diverse sociaal-maatschappelijke activiteiten. Ook heeft Leen een voortrekkersrol bij de Heusdenhoutse sjoelclub.
De zichtbaar trotse Leen over het winnen van de penning: “Ik ben erg blij met de penning! Het is echt dé waardering voor al het vrijwilligerswerk wat ik doe. De penning krijgt een mooi plekje in onze woonkamer. Maar morgen gaat hij eerst mee naar de sjoelclub.”

Avond om niet te vergeten
Na de uitreiking werd er nog gefeest en nagepraat met hapjes en drankjes én muziek van DJ Dave en band The Service. Waar het normaal de vrijwilligers zijn die zich inzetten voor een ander, was het nu de beurt aan hen om eens lekker te genieten. Ook voor de andere genomineerde vrijwilligers werd het hierdoor een avond om niet snel te vergeten. De andere genomineerden, die allemaal waardevolle prestaties leveren, waren: Lieske van den Broek-Dirven (Allee Wonen), Corrie Jansen - van den Eijnden (Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout- Bavel), Henk Klerkx (SBC2000/ Tools to Work), Helma du Pont (Steungezin.nl), vrijwilligers van Boerderij de Pekhoeve, vrijwilligers van Democratische School Libertad Breda, vrijwilligers van Mentorschap West-Brabant, vrijwilligers van het Parkinson Café Breda.