Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Sint- en kerstinzameling groot succes!

"Mama, ik ben toch lief geweest? Waarom heeft Sinterklaas niks in mijn schoentje gedaan? Kees uit mijn klas is veel minder lief maar hij heeft al wel een paar keer iets in zijn schoen gekregen. Sinterklaas houdt toch van alle kinderen?"

Je zult als moeder maar zo'n vraag krijgen van je kind...

Als je van een paar tientjes per week rond moet komen met je gezin, zit iets extra's voor Sinterklaas of Kerst er echt niet in. Je bent al heel blij met de ondersteuning die je krijgt van de Voedselbank, dan kun je toch misschien een paar keer per week een warme maaltijd op tafel zetten.

Sinterklaas

Wat was het een fijne verrassing om bij het wekelijkse pakket wat Sinterklaassnoep te vinden! Bij Albert Heijn Bisschopshoeve in Heusdenhout konden klanten in de periode van 5 tot 18 november Sinterklaassnoep doneren voor de 431 Bredase kinderen die van Voedselbank Breda afhankelijk zijn. Er is goed gehoor gegeven aan deze oproep en er zijn maar liefst zes bananendozen vol opgehaald met pepernoten, marsepein, kikkers, muizen, letters en nog meer lekkernijen. Dus ook voor deze lieve kinderen was er dit jaar iets in hun schoentje!

Kerst

Op zaterdag 1 december stond het vrijwilligersteam de hele dag in dit filiaal om basisproducten in te zamelen én iets extra's voor Kerst, met een fantastisch resultaat: 56 kratten vol! Rijst, macaroni, saus en aardappelpuree zijn enkele boodschappen die gul werden gegeven, evenals luiers en opvolgmelk. Speciaal voor Kerst konden klanten chocomel, slagroom, ragout en ragoutbakjes doneren. Ook dit werd massaal gedaan. Het inzamelteam kijkt met een zeer voldaan gevoel terug op deze dag: "Wat is er ongelooflijk veel gegeven en wat hebben we weer leuke reacties gekregen. Er zijn ook klanten geweest die geld gaven. Daar hebben we zelf dingen van gekocht voor de Voedselbank. Er was een mevrouw die langs alle bewoners in haar flat is gegaan om te vragen of ze iets uit hun voorraadkast wilden geven voor de Voedselbank. Twéé bigshoppers vol heeft deze dame opgehaald. Fantastisch toch?! Je wordt hier zo blij van. Mensen die zich het leed van hun medemens aantrekken en echt daadwerkelijk iets doen. Ons team dat hier twee keer per jaar staat, de enthousiaste medewerkers van Albert Heijn die meedenken en meehelpen om deze actie tot een succes te maken, de gulle donaties en lieve en hartverwarmende reacties van de klanten. En dan zo'n prachtig resultaat: 56 volle kratten. Wij zijn iedereen zeer dankbaar en we hopen dat dit voor deze gezinnen een klein lichtpuntje is in de donkere dagen!"