Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Grote kerstinzameling bij Albert Heijn Bisschopshoeve

 

 

Met Sinterklaas net in het land denkt het inzamelingsteam bij Albert Heijn Bisschopshoeve al verder vooruit en houdt op zaterdag 1 december een grote inzameling van kerstproducten voor Voedselbank Breda.

Voor velen van ons is het vanzelfsprekend: met Kerst pak je flink uit. Een uitgebreid ontbijt, iets lekkers bij de koffie, een overdaad aan borrelhapjes en een luxe kerstdiner. Brunch of high tea, gourmetten of fonduen zijn ook gewilde bezigheden deze dagen. Allemaal leuk en gezellig en... er hangt een prijskaartje aan.

Wat als je van een paar tientjes per week moet rondkomen met je gezin? Dan kun je dit allemaal niet doen. Dan zijn een pak chocomel, een bus slagroom of een blikje fruit of vis al onbetaalbaar. Het vaste vrijwilligersteam probeert op zaterdag 1 december zoveel mogelijk van deze producten in te zamelen voor Voedselbank Breda: "Niemand is vrijwillig afhankelijk van de Voedselbank, het kan iedereen overkomen. Je baan kwijtraken, een echtscheiding, een faillisement, je huis moeten verkopen en met een restschuld achterblijven, het zal je maar gebeuren. Fantastisch dat er een Voedselbank is die deze mensen helpt, dat er iets van eten op hun tafel komt. De Voedselbank en dus ook de cliënten, zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom helpen wij graag twee keer per jaar met ons team van fantastische vrijwilligers om zoveel mogelijk producten in te zamelen. Basisproducten als pasta, rijst, puree, sauzen, zoet broodbeleg, koffie, thee, suiker maar ook luiers en opvolgmelk zijn altijd nodig. Nu, met de feestmaand in het vooruitzicht hopen we ook veel iets luxere producten te vergaren. Denk dus aan chocomel, slagroom, blikjes fruit en blikjes zalm en tonijn. En als iemand iets anders lekkers wil geven, alles is welkom! Daarnaast natuurlijk ook de basisproducten."

 

Leuke herinneringen

Het enthousiaste team heeft leuke herinneringen aan de inzameldagen. "We krijgen vaak hartverwarmende reacties op onze actie. En er wordt flink gedoneerd. Die lieve dame die zelf van een heel klein inkomen moet rondkomen maar toch altijd een paar producten extra koopt. Die twee tienerjongens die voor zichzelf een zak chips kochten en een paar pakken A-merk koekjes doneerden. Die mevrouw die uit een andere wijk speciaal naar Heusdenhout komt om een mandvol boodschappen af te geven voor de Voedselbank. Die meneer die zelf net vader is geworden en meerdere pakken luiers geeft. Het is maar een kleine greep uit wat we horen en meemaken."

 

Kinderen

Er zijn 431 kinderen afhankelijk van Voedselbank Breda. "Dat zijn er 431 te veel... Afgelopen weken is er speciaal voor deze groep Sinterklaassnoep ingezameld. Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep hiervoor en er zijn vele kratten gevuld met pepernoten, letters, kikkers en muizen, chocolade munten en nog meer lekkers. Een fantastisch resultaat! We hopen dat onze oproep voor Kerst ook zo aanslaat en dat we op zaterdag 1 december ons inzamelrecord van 50 kratten ruimschoots verbreken, zowel met basisproducten als met de wat luxere producten. En het leuke en makkelijke is dat je van maandag 26 nov t/m maandag 3 december jouw extra boodschappen kunt inleveren. En heb je nog dingen in je voorraadkast of kerstpakket die je niet gebruikt? Ook die mogen ingeleverd worden, mits de houdbaarheidsdatum niet is verstreken."