Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Gezellig en spontaan Open Podium in ’t Houwke

Zondag 4 september jongstleden kon het publiek weer genieten van gevarieerde acts op het podium in wijkcentrum ’t Houwke in Heusdenhout. Zowel oude bekenden als verrassende nieuwe talenten zetten hun beste beentje voor om het publiek tweeënhalf uur te vermaken. De presentatie was in handen van Deborah Jacobs die zelf ook enkele nummers zong.

 

De sfeer was gezellig en spontaan, zowel op het podium als bij het publiek. Een van de nieuwe mensen die het podium beklom was Nelly van Oosterhout  die de mensen verraste met het aloude Soerabaya en Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel. Bijzonder knap dat ze onder begeleiding van Deborah gewoon haar ding deed waardoor het publiek spontaan meezong. Dat er deze middag wederom genoeg variatie in de programmering zat bleek wel uit het verhaal dat Ricky Zager spontaan voorlas. Met haar bijzondere verhalen uit haar blog weet zij de mensen steeds weer stil te krijgen. Hierna was het de beurt aan Tineke Hak, een andere nieuwkomer op het Houwke podium, die begeleid werd op piano door Tom Hoogenboom. Tineke is duidelijk klassiek geschoold dat bleek uit haar manier van zingen. Een van de liedjes die zij zong was I’ll never find another you, ooit gezongen door Tom Springfield (inderdaad de broer van Dusty). Daarnaast zong zij samen met Sonny Rering ook nog liedjes van Jim Crocé. Een absolute primeur die men in ’t Houwke mocht verwelkomen was het optreden van Ton Dunk die een verhaal van eigen hand voorlas (De vlieger). Daarna kreeg hij het publiek flink aan het lachen met zijn vertolking van De zusters Karamazov van Drs P. Ton is 17 september te zien op het Heusdenout Festival met een stukje cabaret, samen met Harm Hoogeboom. Hans tokkelde er lustig op los op zijn gitaar en zong vrolijke nummers als Jambalaya, Johnny B Goode en La Bamba, soms met eigen teksten. Deborah Jacobs en Sonny Rering begeleidden op de gitaar twee andere nieuwkomers die luisteren naar de naam Feike Vinkestijn en Kees Jacobs. Feike wist met haar prima stem en enthousiaste persoonlijkheid het publiek mee te krijgen met meezingers als Nagila hava, Try a little love en Everybody loves somebody. Kees, de geluidsman van deze dag, zong al swingende het aanstekelijke Jailhouse Rock van Elvis Presley.

Het volgend Open Podium is op zondag 2 oktober; aanvang: 14.00-16.30 uur wederom in

’t Houwke. Aanmelden bij Deborah Jacobs: dbmuziek@gmail.com

Entree is gratis al wordt een vrijwillige bijdrage in de hoed altijd enorm gewaardeerd, om dit soort activiteiten mogelijk te maken.

 

’t Houwke en muziek zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met recht kan het inmiddels een muzikaal platform worden genoemd waar muzikanten (op wat voor niveau dan ook) de kans krijgen om zich spontaan te presenteren. Maar ook liefhebbers van verhalen, gedichten en uiteraard cabaret weten de weg naar ’t Houwke Podium inmiddels te vinden. Steeds onder het motto:  ‘Als het maar gezellig is!’