Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Turkooishof realiseert nieuwe speelplek met gemeente

Initiatief van buurtbewoners levert mooi resultaat op

Eind 2015 besloot de gemeente diverse kleinere speeltuinen te ruimen in de wijk Brabantpark. Het onderhoud was te duur en er werd volgens de gemeente te weinig gebruik gemaakt van sommige speeltuinen. In de Turkooishof dachten de bewoners daar anders over: Zij behielden liever een speeltuin in hun hof. Dus staken zij de koppen bij elkaar, met resultaat. Ruim een half jaar later hebben zij een nieuwe speelplek.

De speeltuin op het Turkooishof was destijds aan onderhoud toe. De glijbaan was bijvoorbeeld kapot. Toch maakten kinderen uit de straat wel gebruik van de speelplek en diende het tevens als ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Toen het nieuws kwam dat de speeltuin zou worden geruimd, kwamen de bewoners gezamenlijk in actie.

Zij maakten een afspraak met de gemeente en gingen het gesprek aan. De gemeente wilde wel meewerken aan het behoud van een speelplek, maar wel volgens de nieuwe visie van ‘natuurlijk spelen’. Dit houdt in dat door gebruik van natuurlijke elementen een speelplek wordt gecreëerd, door bijvoorbeeld een grote boomstam neer te leggen. Zodoende zijn er geen grote kosten voor onderhoud en kan er nog altijd gespeeld worden. Bovendien waren de bewoners bereid een tegenprestatie te leveren. Zo houden zij de speelplek samen netjes.

In een proces dat enkele maanden in beslag nam, ontwikkelden de buurtbewoners gezamenlijk een tekening voor een nieuwe speelplek. Uiteindelijk werd overeenstemming bereikt met de gemeente en onlangs is de speelplek onder handen genomen. Een glijbaan is behouden gebleven, in combinatie met enkele natuurlijke elementen zoals zwerfkeien en een grote boomstam. Het gras moet nog wat groeien, maar verder is de speelplek afgerond.

 

De wijkraad wil via deze weg de buurtbewoners feliciteren. Zij hebben door middel van een goede samenwerking en initiatief een mooie speelplek in het Turkooishof weten te realiseren. Zij leveren daarmee het bewijs dat er veel mogelijk is, als je er moeite voor doet. In de ogen van de wijkraad zijn zij hiermee een voorbeeld voor velen. Wij raden u aan eens een kijkje te nemen!