Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

THEMAWEEK: Hoe beweegt mijn buurman?

Na de geslaagde themaweek “Hoe eet mijn buurman?” staat de themaweek “Hoe beweegt mijn buurman?”
op het programma. De projectgroep uit de wijk is druk bezig geweest een interessant programma samen te stellen. Op deze pagina treft u het resultaat van deze inspanningen aan.

Zaterdag 19 april
Rolstoelbeweegdag
Hoewel het niet in de wijk plaatsvindt, is het wel een mooie aanvulling voor de themaweek. In het Racketcentrum wordt een rolstoelbeweegdag georganiseerd (14.00-16.00 uur) voor iedereen die zittend wil sporten. Wat te denken van: rolstoelschermen, roeien, rolstoelgolf, boccia (jeu de boules), handbiken, handboogschieten, rolstoelbehendigheid, zitvolleybal, wheelen, tafeltennis, rolstoelkarate, rolstoelbasketbal en nog veel meer...
Vooraf aanmelden is prettig, maar hoeft niet. Voor meer informatie kun je mailen naar sportloket@breda-actief.nl of bel 076 523 35 55

Dinsdag 22 april
Wandel mee met een wandelgroep
In de wijken zijn diverse wandelgroepen opgestart. Eén van die wandelgroepen start iedere dinsdag om 10.30 uur in ‘t Houwke. Onder professionele begeleiding van Frans van der Bruggen (Pluk Fysiotherapie) wandelt u een uurtje lekker door de wijk. Maak ook eens kennis met een wandelgroep en doe mee!

Gezondheidsmarkt
Gezond leven, lekker ouder worden en van het leven blijven genieten! De gezondheidsmarkt in Thebe Brabantpark (Kangoeroestraat 1) biedt tal van stands van verschillende bedrijven en organisaties uit de wijk. Van opticien tot Breda Actief en van Paramedisch Centrum tot diëtiste, ze zijn allemaal aanwezig. U
bent van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom. 

Historische wandeling
Leer onder begeleiding van vrijwilligers van de Heemkundekring uw wijk op een andere manier kennen (zie artikel). We starten om 14.00 uur vanaf Thebe Brabantpark.

Jeu de Boules
Wellicht kent u het van vakantie in Frankrijk, groepjes mannen die op een pleintje ontspannen een potje Jeu de Boules spelen. Maar om deze sfeer te proeven hoeft u niet naar Frankrijk. Ook in onze eigen wijk zijn volop mogelijkheden. Op de volgende tijdstippen kunt u kennis maken met deze sport:

13.30 - 16.30 uur Va-Tout (Sportcomplex de Molenley, Nieuwe Inslag 89)
14.00 - 15.30 uur ‘t Houwke
18.30 - 21.30 uur Va-Tout (Sportcomplex de Molenley, Nieuwe Inslag 89)


Woensdag 23 april
Fit for life
Actief bezig zijn kan gewoon op straat. In de wijk zijn twee plekken waar een buitenfitness is gerealiseerd (bij ‘t Houwke en de Poelewei). Maak kennis met deze openbaar toegankelijke buitenfitnesslocaties. Bij ‘t Houwke kan dat woensdag de hele dag onder begeleiding.

Wandeling met picknick
Kindertuinen de Molenley is een prachtige plek in de wijk waar kinderen kennis kunnen maken met de natuur en ontdekken ze waar voedsel vandaan komt. Wandel mee en ontdek de kindertuinen. Start van de wandeling is om 13.45 uur bij ’t Houwke of samenkomst vanaf 14.00 uur in Kindertuinen de Molenley.
Weilustlaan

Wandel naar en ervaar de Molukse wijk
Kinderen uit de Molukse wijk treden op voor alle wijkbewoners uit het Brabantpark en Heusdenhout. In originele klederdracht dansen ze een prachtige show tussen14.00 uur en 15.00 uur.
Wandel ook gezellig naar Wijkcentrum Batu Karang.
Er is gelegenheid voor het drinken van een kop koffie/thee en er zijn Indonesische hapjes te verkrijgen.

Survivalen!!!!!
Breda Actief organiseert op woensdag 24 april een fantastische survivalmiddag. Ze leggen een speciaal parcours aan vol uitdagingen. Grijp die kans! En kom ook langs van 13.30 - 15.30 uur op het grasveld bij de Poelewei.

Donderdag 24 april
Wandel mee met een wandelgroep.
Onder begeleiding van Doornbos fysiotherapie. Zij starten elke donderdag om 11.30 vanaf de Poelewei.

Historische wandeling
Ook op donderdag is er een historische wandeling (zie artikel). Start om 14.00 uur bij ‘t Houwke.

Jeu de Boules
Verder kunt u op donderdag in Franse sferen geraken. Er wordt van 13.30 - 16.30 volop Jeu de Boules gespeeld bij Va-Tout (Sportcomplex de Molenley, Nieuwe Inslag 89).

Koersbal
Volgens historici is koersbal / bowls voortgekomen uit een spel dat reeds 5000 jaar voor onze jaartelling door de Egyptenaren werd gespeeld met een kegel en stenen ballen. De sport breidde zich in allerlei vormen uit over de wereld. Het eerder genoemde Jeu de Boules is een variant op deze sport. Wilt u kennis maken met de klassieke variant kom dan gezellig langs in de Leystroom van 14.00 tot 16.00 uur.

Gymnastiek Fit Dans
Op muziek doen je armen en benen, je handen en je hoofd allemaal mee. Je kunt samen dansen of los. Stijldans of Zuid-Amerikaans.
Zo doe je op een plezierige manier iets aan je conditie, coördinatie en lichaamshouding. Wilt u ook door dans weer lekker fit aan de slag? Kom dan langs in Zorgpunt Brabantpark (start 13.30 uur)

Vrijdag 25 april
Koersbal
Ook op vrijdag is er gelegenheid om koersbal te spelen en wel om 14.00 uur in ‘t Houwke. Kom kijken of doe lekker mee. U bent van harte welkom!

Sport Boulevard
Over deze activiteit is nog niets bekend. Zodra er meer over bekend is vermelden we dat op deze site.



Gehele week: Open Inloop Fit for Life
Bewegen is gezond, ook als je ouder wordt, een lichamelijke beperking hebt of een chronische ziekte. Beweeg je leven lang en je kunt langer zelfstandig blijven wonen.
WIJ organiseert allerlei soorten bewegingsactiviteiten en programma’s: overdag en verspreid over de stad. Dit doet zij onder naam Fit for Life: een leven lang bewegen. Wilt u eens kennismaken kom dan langs tijdens de open inloop. Hieronder een overzicht van data, locaties en activiteiten.

Woensdag
Zorgpunt Brabantpark gymnastiek 09.45-11.45 uur
Leystroom zitdans 10.15-11.15 uur
’t Houwke yoga 09.45-12.00 uur
Leystroom t’ai chi/chi kung 13.45-15.00 uur
’t Houwke gymnastiek 15.00-16.00 uur
Extra: kennismaken buitenfitness 16.00-16.30 uur Poelewei/’t Houwke

Donderdag
’t Houwke gymnastiek 10.00-12.00 uur
’t Houwke t’ai chi/chi kung 13.30-16.00 uur
Zorgpunt Brabantpark fitdans 13.30-14.30 uur
Sportcentrum de Scharen sport & spel 15.15-16.15 uur
Extra: fitdans

Vrijdag
Bs De Leye fitgym 16.00-17.00 uur