Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Sinterklaas

Sinterklaas

Kom ook op 1 december naar het grote Sinterklaasfeest Breda-Oost!

De heilige Nicolaas is geboren omstreeks 280 in het huidige Turkije. Vele verhalen zijn er over hem doorgegeven, nog meer liedjes zijn er over hem geschreven. De bisschop van Myra werd beroemd omdat hij deelde met andere mensen. Volgens de legende heeft hij zijn dorp gered van ondergang door honger, heeft hij drie overleden kinderen weer tot leven gewekt en gaf hij geschenken en bruidsschatten aan arme meisjes. Dat deed hij onopgemerkt zodat niemand in de gaten had dat hij er stiekem voor zorgde dat andere mensen het weer beter kregen. 
Zo zorgde hij op zijn manier voor anderen en dat heeft vele mensen geïnspireerd. Zijn verhalen werden zo de basis voor een rijke traditie. En tot op de dag van vandaag, geloof het of niet, is hij nog steeds niet klaar met delen. 
 
Daarom komt onze goedheiligman dit jaar voor de 68e keer alweer vanuit Spanje naar Breda-Oost. Op 1 december is het zover; dan verwelkomen we hem met een optocht en een groots feest in de Molenstaete. Alle kinderen uit de wijk, in de leeftijd van 2 t/m 7 jaar, zijn van harte welkom voor een geweldige middag met muziek, sport, dans en optredens voor Sinterklaas. Ook papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en alle andere mensen die de Sint en zijn Pieten willen zien, mogen natuurlijk komen. Tijdens de middag zullen de Pieten aan alle kinderen een cadeautje en snoepgoed geven. En ook dit jaar is er weer een kleurwedstrijd. De kleurplaten kunnen bij de zwarte Pieten ingeleverd worden. 
Jij komt toch zeker ook?
 
Aanmelden?
Voor deze middag kunt u uw kind(eren) bij de collectant opgeven, die vanaf 14 oktober bij u langs komt, of elke donderdagmiddag bij de ROHA-SHOP, (tel.:076-5720863). De kosten bedragen € 4,-- (of € 7,50 op de dag zelf bij de kassa). Ter bevestiging krijgen de kinderen een uitnodiging en een entreebewijs voor de Sinterklaasmiddag.
 
Doneren?
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een geslaagd Sinterklaasfeest? Doe dan geheel vrijwillig een duit in het zakje wanneer onze collectant bij u langs komt. 
 
Vragen? 
Mocht u niet thuis zijn tijdens de collecte, dan kunt u uw bijdrage storten op rekeningnummer NL54RABO0108998177 
onder vermelding van Sponsoring Sint Nicolaas comité Breda-Oost.
 
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u tussen 19.00 en 20.00 uur bellen met Hans Videler 06 44249163, of mailen naar: 
info@sinterklaasbredaoost.nl of onze website bekijken: 
 
www.sinterklaasbredaoost.nl
 
Programma
 
11.00 uur
Start optocht Kameelstraat 
(Let op, gewijzigde route, zie website)
 
14.00 - 16.00 uur
Sinterklaasfeest in de Molenstaete 
(Pels Rijckenpark 1)