Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Popkoor D'Accord in 't Houwke tijdens Muziekzondag 17 februari

 

Na de heerlijke autenthieke rock and roll van de formatie DD & The Tubescreamers zal 't Houwke worden getrakteerd op een middagje onvervalste koormuziek. Op 3 februari 2018 bestond popkoor d'Accord 50 jaar. Deze bijzondere mijlpaal is gevierd met het jubileumconcert 'Goudkoorts' dat op zaterdag 9 juni plaatsvond in 't Chassé Theater. Samen met een fantastische zeskoppige band en onder leiding van dirigent en multitasker Peter van Beijnum heeft het koor z’n gouden concert neergezet.

Een stukje geschiedenis: het voormalige jongerenkoor Breda Oost werd in 1968 opgericht om de kerkdiensten op te luisteren. Toen de jongeren niet meer zo jong waren werd de muziek verwisseld voor popmuziek. Waar de begeleiding van het jongerenkoor nog bestond uit een piano, gitaar en dwarsfluit, werd deze uitgebreid met basgitaar, synthesizer en drum. Zo ontstond het popkoor met een volwaardige band.

Tijdens de Muziekzondag op 17 februari zal d'Accord 't Houwke vullen met een mooi programma. Kom kijken en u zult verrast worden door een variatie aan liedjes: een middag vol amusement.

Te zien in 't Houwke van 14.00-16.30 uur, Grote Houw 227. Entree gratis.