Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Nieuwe ontwikkelingen Bibliotheek Brabantpark

De Bibliotheek Breda gaat veranderen. In Brabantpark wordt dit voorjaar het concept Bibliotheek van de Toekomst toegepast. Bibliotheek van de Toekomst brengt haar producten en diensten naar de omgeving van verschillende klantgroepen. Deze verandering bestaat uit diverse nieuwe dienstverleningsconcepten zoals Haal- en Brengpunten, Bibliotheek op School en Bibliotheek aan Huis.
 

De bibliotheek nodigt u uit voor een Informatiebijeenkomst om kennis te maken met de producten en diensten van de bibliotheek. Als onderdeel van de verandering sluit Bibliotheek Brabantpark vanaf maandag 29 februari 2016 haar deuren. Er is een nieuwe huurder voor het pand aan Hooghout 65.

Sluiting Bibliotheek Brabantpark

Als onderdeel van deze veranderingen sluit Bibliotheek Brabantpark, Hooghout 65, vanaf maandag 29 februari 2016 haar deuren. Boeken en materialen kunnen tot en met vrijdag 26 februari worden geleend en ingeleverd. Voor een bibliotheekbezoek kunt u vanaf zaterdag 27 februari terecht bij de vestigingen Bibliotheek Zuid en Bibliotheek Centrum.

 

Kennismaking Bibliotheek Zuid

 
Begin december 2015 is Bibliotheek Zuid geopend, volledig gerestyled en omgevormd tot een bibliotheek gericht op lezen, leesplezier en inspirerende ontmoetingen. 
De bibliotheek nodigt u van harte uit om kennis te maken met de producten en diensten in Bibliotheek Zuid aan de Allerheiligenweg 19, op donderdagochtend 18 februari 2016 van 10.00 tot 12.00 uur en maandagavond 22 februari 2016 van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de informatiebijeenkomst worden de nieuwe diensten toegelicht, krijgt u uitleg over onze digitale dienstverlening en is er natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen. 
De Bibliotheek Zuid is verder geopend op de volgende tijden:
 
ma & di van 14:00 – 17:30 uur │wo 13:00 – 17:30 uur │ do 14:00 – 17:30 uur │vrij 14:00 – 20:00 | za 10:00 – 13:00 uur. 
 
Haal- en Brengpunt 
De Bibliotheek Breda is in gesprek met de wijkraad en geïnteresseerden over hoe Bibliotheek van de Toekomst er in Brabantpark uit zou kunnen zien. In deze gesprekken is ook gesproken over een haal- en brengpunt, een centrale locatie in de wijk die bijna altijd open is om snel en dichtbij huis gereserveerde boeken op te halen en terug te brengen.
Met de nieuwe huurder van het pand heeft de Bibliotheek Breda afgesproken samen te werken aan de locatie van een haal- en brengpunt, zodat u voor het lenen van uw materialen gebruik kunt blijven maken van de bekende locatie.
De Bibliotheek Breda gaat met de nieuwe Wijkraad Brabantpark verder in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden van verdergaande samenwerking tussen de bibliotheek en de wijken Brabantpark en Heusdenhout.
 
Bovenstaande informatie is een deel van de informatie die op de site van de Bibliotheek Breda. Voor meer informatie kunt u hier het volledige artikel lezen. In dit artikel vindt u ook links naar pagina's met aanvullende informatie.
 
Uiteraard zal de Wijkraad Brabantpark u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom de bibliotheek.