Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Mooie opbrengst voor Voedselbank Breda

Zaterdag 29 juni stonden ze er weer, de voedselinzamelaars bij Albert Heijn Bisschopshoeve. Ondanks de tropische warmte en een voetballend vrouwenteam wisten ze een mooi resultaat te behalen voor Voedselbank Breda: 50 kratten vol!

 

“Nee, het is niet ons record, maar we zijn hiermee toch heel tevreden!” Er werden heel veel luiers en blikken opvolgmelk gedoneerd. “Dure producten, zeker als je maar een heel kleine portemonnee hebt, dan is dit echt onbetaalbaar,” aldus een van de inzamelvrijwilligers. “Macaroni, pastasaus, koffie, thee, rijst, van alles is er gegeven. Het is zó mooi om te zien dat de meeste klanten echt meedoen met deze actie. En of het nu gaat om één of twee producten, een mandje of wagentje vol, dat doet er niet toe. De solidariteit met je medemens die het minder heeft, daar gaat het om.”

Soms geven klanten ook geld aan de vrijwilligers als ze zelf geen tijd hebben om boodschappen te doen. “Dit geld besteden we ook echt tot de laatste cent aan producten voor de Voedselbank, soms zelfs met een rekenmachientje in de hand,” lacht een van hen.

Op de vraag of ze met die hitte niet liever ergens koel wilden vertoeven antwoordden alle vrijwilligers unaniem: “Nee, we weten waar we het voor doen en dragen op deze manier graag ons steentje bij, warm of niet.” Een team om trots op te zijn!

“En natuurlijk zijn wij ook heel trots op en blij met alle mensen die zo gul gegeven hebben, anders hadden we dit resultaat nooit kunnen bereiken,” zegt de laatste vrijwilliger voor hij op zijn fiets naar huis stapt.