Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Houwke Muziekzondag met Glenn Miller Tribute

 

Zondag 19 november staat tijdens de Houwke Muziekzondag de all ladies bigband Duchess of Swing op het podium. Zoals de naam al zegt zullen het allemaal dames zijn die zorgen voor  de muzikale omlijsting. En wat voor één: zij brengen een tribute aan Glenn Miller. Glenn Miller was een Amerikaanse jazztrombonist, bigbandleider en arrangeur tijdens de jaren twintig, dertig en veertig. Tussen 1940 en 1942 was Millers band het meest populaire dansorkest van de VS. Het afgelopen jaar heeft de Duchess of Swing haar Glenn Miller repertoire nog verder uitgebreid. Instrumentale liedjes  werden daarbij aangevuld met de swingende vocalen van de Moonlight Sisters en zangeres Carrie Kok. Zo trok de band naar Normandië en speelde daar onder andere voor de Franse radio en bij D-Day Festival Normandy. Nu zijn ze weer terug in eigen land en brengen ook hier weer hun tribute to Glenn Miller. Deze muziek kenmerkt zich door het samenspel van een klarinet en een tenor-saxofoon die de melodielijn spelen en de drie overige saxen die harmoniseren. Enkele van de bekendste hits die zeker voorbij  gaan komen zijn Moonlight Serenade, In the Mood, A String of Pearls en Tuxedo Junction.

Duchess of Swing staat onder de muzikale leiding van René Stegman. Hij is dirigent bij een groot aantal Nederlandse Big Bands en Jazz orkesten. Stegman dirigeert sinds 2000 de Duchess of Swing.

Het belooft een swingende middag te worden met voor velen ongetwijfeld een brok nostalgie. De Houwke Muziekzondag start wederom 14.00 uur. Einde: 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom op Grote Houw 227. Entree gratis.