Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Heusdenhout Openluchtconcerten swingend afgesloten!

De hele maand juni kon men iedere dinsdagavond genieten van een Openluchtconcert in de tuin van wijkcentrum ’t Houwke in Heusdenhout. (Oké, twee keer is men naar binnen moeten verkassen vanwege het weer, maar dat mocht de pret niet drukken). De reeks Openluchtconcerten was een idee van zanger/gitarist Sonny Rering van de Bredase band The Songfactory.

Rering: “Dit jaar zijn we in ’t Houwke begonnen met de Muziekzondagen, iedere derde zondag van de maand. Dit concept slaat goed aan. En wat is leuker dan dit concept uitbouwen? Naast de Palmparkies op de dinsdagavonden in het Valkenberg en de Grimhuijsen Concerten op de donderdagavonden in juli en augustus in het Grimhuijsenpark in Ulvenhout hebben we dus nu ook de Heusdenhout Openluchtconcerten op de dinsdagavonden in juni.”

De Heusdenhout Openluchtconcerten zijn zeer geslaagd! Dat bewees de grote opkomst iedere avond. Het programma was zeer gevarieerd: van Jiddisch via Nederlandstalig naar rock and roll en naar de Nederlandse Cliff Richard Hans Emmerik. De reeks is op 30  juni zeer swingend afgesloten door Minggus and Band. Deze muziekvirtuozen wisten menigeen tot een dansje te verleiden met gouden oude nummers van weleer.

De tuin van ’t Houwke was afgeladen vol, met publiek uit Heusdenhout, uit de rest van Breda, maar ook van daarbuiten. Rering kijkt met een zeer voldaan gevoel terug op de afgelopen maand. “Samen met Wijkraad Heusdenhout, Stichting WIJ, alle artiesten en alle vrijwilligers hebben we iets goeds neergezet: de Openluchtconcerten waren stuk voor stuk zeer geslaagd, maar ook de daaraan gekoppelde inzamelingsactie voor Voedselbank Breda heeft veel opgeleverd.  Zoals ook het publiek unaniem zei: volgend jaar weer!”