Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Groot onderhoud woningen Epelenberg

Op dinsdag 23 februari tekenden directeur-bestuurders Hans Pars en Aline Zwierstra van WonenBreburg en Arno van den Thillart van aannemersbedrijf Van Wijnen Rosmalen de overeenkomst voor het groot onderhoud van 302 woningen aan de Epelenberg en het Hoogeind in Breda. Het werk dat Van Wijnen Rosmalen vanaf februari 2016 uitvoert, bestaat uit het groot onderhoud van 302 portieketagewoningen aan de Epelenberg en omliggende straten in de wijk Brabantpark te Breda. Deze 302 woningen zijn verdeeld over zeventien blokken. 

 
Voor de acht blokken van deelgebied Epelenberg is een grootonderhoudsplan gemaakt. De binnenkant van de woningen wordt vernieuwd, door bijvoorbeeld nieuwe keukens en badkamers. Het uiterlijk van de woonblokken wordt opgefrist door onder andere nieuwe balkonhekken, reiniging van de gevels en nieuw schilderwerk. Bij de aanpak van deelgebied Hoogeind wordt eveneens het uiterlijk van de woningen opgefrist en worden installaties en riolering vervangen. De aanpak voor deelgebied ‘Epelenberg studenten’ is hetzelfde als die van de Epelenberg, met dezelfde aanpak voor het uiterlijk van de woningen. Aanvullend komt er in het studentendeel een huismeesterkantoor, wasserette en een fietsenstalling. Naar verwachting wordt het gehele project begin 2018 opgeleverd.
 
Nina Viegers, manager Bestaand Vastgoed van WonenBreburg: “Dit is een van de meest omvangrijke grootonderhoudsprojecten van WonenBreburg. Over twee jaar ronden we het af, de kunst is om elkaar dan ook twee jaar lang scherp te houden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Van Wijnen heeft het project opgeknipt: we doen één blok per keer. Zo ronden we in twee jaar tijd zeventien deelprojecten af. 
Op die manier houden we het behapbaar, belasten we onze huurders minimaal en werken we continu en efficiënt. Zo houden we wonen betaalbaar!”
 
“Na een intensief selectietraject zijn we erg blij dat we dit project voor WonenBreburg mogen realiseren. Naast de technische uitvoering staan het sociale aspect, de betrokkenheid en de tevredenheid van de bewoners, hoog bij ons in het vaandel. Deze gedeelde visie tezamen met het enthousiasme van het totale projectteam vormt een bijzondere basis van deze samenwerking,” aldus Arno van den Thillart, regiodirecteur Van Wijnen Zuid. 
 
Ter gelegenheid van het tekenen van de overeenkomst voor het groot onderhoud aan 302 woningen aan de Epelenberg, heeft Van Wijnen Rosmalen de bewoners uit deze wijk een cheque aangeboden om de speeltuin in de wijk een opfrisbeurt te geven. Naast de focus van Van Wijnen Rosmalen op de renovatie, hechten zij grote waarde aan de betrokkenheid van de bewoners in het proces. Daarom schenken zij dit gepaste wijkcadeau, dat bijdraagt aan de leefbaarheid en cohesie in de wijk.