Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Goede doelen op Heusdenhout Festival

Het Heusdenhout Festival op zaterdag 17 september mag meerdere goede doelen verwelkomen. Iets om trots op te zijn! Hieronder verder uitgelicht.

 

SSKB (Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda) staat al voor de derde keer op het Heusdenhout Festival met een kraam met leuke tweedehands spullen. De opbrengst gaat naar onder andere leuke uitjes, ontspanningsactiviteiten en sporten voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen uit Breda die vaak buiten de boot vallen. Marion Broekman van Stichting Huisdieren Voedselbank is in Heusdenhout geen onbekende meer: bij de inzamelingsacties voor Voedselbank Breda bij Albert Heijn staat zij altijd dierenvoedsel in te zamelen. Hiermee helpt zij gezinnen uit Breda en omstreken die anders wegens hun (tijdelijk) slechte financiële omstandigheden afstand moeten doen van hun huisdier. Iets wat je niemand gunt! Op het Heusdenhout Festival verkoopt Marion voor dit goede doel dierenbenodigdheden als kooien, manden en speeltjes gedoneerd door  Dierenspeciaalzaak Beestenbende uit Dorst.

Alina Herder maakt zelf kaarsen en verkoopt daarnaast rommelmarktspullen. Met de opbrengst hiervan steunt ze het Pinowacho project in Kenia: een kleinschalig huis waar kinderen met een handicap wonen.

Dominique Dijkstra verkoopt mooie armbandjes die in Cambodja gemaakt worden door een man zonder benen en met slechts één goedwerkende hand. Hij voorziet zo in zijn levensonderhoud. Daarnaast gaat de extra opbrengst van de armbandjes naar  Volunteer Building Cambodja, een organisatie die huizen bouwt voor de allerarmsten in Cambodja. Twee mooie doelen dus. Leuke bijzonderheid: in oktober gaat Dominique voor de derde keer naar Cambodja om te helpen met het bouwen van huizen daar!

Muka Cariza maakt leuke linnen tassen met Afrikaans-Europese symbolen waar een hele betekenis achter schuilgaat. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Het vergeten kind, voor kinderen in opvanglocaties.

 

Heusdenhout Festival: zaterdag 17 september 10.30-18.00u in de tuin van ’t Houwke, Grote Houw 227 in Heusdenhout. Toegang gratis.