Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Eerste Open Podium Houwke grandioos succes!

Ondanks het prachtige weer buiten wisten zondag 3 april enkele tientallen mensen hun weg naar ’t Houwke te vinden. Ze hadden er geen spijt van: het eerste Open Podium, georganiseerd door het sympathieke multi-talent Deborah Jacobs, was een grandioos succes!

Verhalenvertelsters, muzikanten en dichters deelden hun talenten met het enthousiaste publiek.

 

Ria Lokers uit Princenhage had de aankondiging in de media gelezen en besloot eens te gaan kijken. Spontaan sprong ze bij diverse nummers het podium op om mee te zingen. Met een geweldige tweede stem leek het of ze al jarenlang met deze muzikanten samenwerkte.

Verhalenvertelster Maatje Visbeen begeleidde haar verhaal met zang. Kees van Meel droeg meerdere gedichten van zijn hand voor, een aantal uit de wielerwereld waarmee hij de lachers op z’n hand kreeg, zo levendig was het beeld dat hij in een paar rake woorden schetste. Percussionisten Yvonne Simjouw en Juliëtte Schets begeleidden de zangstemmen van Deborah Jacobs en Sonny Rering. Oom Piet Souhuwat klepperde in eerste instantie vrolijk met twee lepels mee en daarna op de djembé.

Verhalenvertelster Rika Lackin nam het muisstille publiek mee naar tropische en hemelse oorden met haar verhaal over de Surinaamse spin Anansi.

Dichter en schrijver Derk Brand ontroerde de zaal met zijn gedichten over het leven zelf, recht uit het hart en met goed gevonden woordspelingen. Na de pauze wist hij iedereen te verrassen met een gedicht, ter plekke geschreven, waarin alle acts van voor de pauze in benoemd werden. Een groot talent dat voor het einde van het jaar zijn eerste boek in de winkels hoopt te hebben. Een absolute aanrader!

 

Vanaf 5 juni is er iedere eerste zondag van de maand een Open Podium in ’t Houwke. Van 14.00-16.30u kunt u genieten van gedichten, verhalen, muziek en dans. En u mag zelf meedoen, met wat dan ook. Aanmelden kan bij Deborah Jacobs via dbmuziek@gmail.com

Te laat met aanmelden? Op de dag zelf spontaan meedoen kan ook.