Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Eerste Muziekzondag van 2017 in ’t Houwke groot succes

              

 

’t Houwke is weer gestart met de Muziekzondagen. En hoe! Twee zeer sympathieke groepen

 luisterden het geheel aan het begin van de eerste Muziekzondag van 2017 prachtig op. Alleen maar zeer tevreden gezichten en een grote glimlach bij het publiek dat in groten getale was opgekomen. Ze zouden geen spijt krijgen. Daar zorgden de optredens van het shantykoor Les Belles Fleurs et Les Bon Vivants en Bas Adriaansen (samen met Math van der Wouw en Louis Persijn) wel voor. Het koor dat uit volle borst heerlijke zeemansliederen vertolkte had het publiek van seconde één volledig in haar greep. Klassiekers als ‘Hoor je het  ruisen der golven’, ‘Als de klok van Arnemuiden’, ‘Kleine café aan de haven’ en zoveel meer werden door het dankbare publiek gretig meegezongen. Ook de zeemannen en dames van het koor zelf gaven aan dat ze er ontzettend veel plezier in hadden en dat het zingen voor zoveel publiek alleen maar enorm stimulerend werkt. Het koor is afkomstig uit Fijnaart (in de volksmond ‘De Vendert’ genoemd) en zong zondag met maar liefst dertig man/vrouw sterk. En dan te bedenken dat er nog een aantal koorleden vanwege ziekte helaas verstek moest laten gaan. Dit kon echter de sfeer absoluut niet drukken. Door het enthousiasme van de dirigent en de koorleden heerste er het hele optreden een heerlijk sfeertje in ’t Houwke. Een zeer geslaagde muzikale opener dus met veel Nederlandstalig werk op verzoek van velen.

Rond de klok van kwart voor vier was het blues time met het sympathieke trio afkomstig uit Breda en Best. Onder aanvoering van zanger/gitarist Bas Adriaansen speelde het trio ijzersterk repertoire van onder andere Tom Waits en Eric Clapton. Ondersteund door voortreffelijke begeleiding van Math van der Wouw op sologitaar en Louis Persijn op bas en mondharmonica kreeg het publiek een mooi repertoire voorgeschoteld waarbij op een aantal melodieën lekker kon worden meegezongen. Knockin’on heaven’s door (Bob Dylan) was hier één van. De organisator van de Muziekzondagen Sonny Rering (die wederom alle vrijwilligers hartelijk dank zei) was supertevreden en vooral dankbaar voor het feit dat beide groepen het publiek volledig aan zich wisten  te binden. ‘Beide groepen mogen absoluut weer terugkomen’ was zijn commentaar. In koor knikten zowel Les Belles Fleurs et Les Bon Vivants als het Blues trio.

Op zondag 19 februari is het de beurt aan jong talent in de vorm van T-Side. Zij zullen dan het podium betreden op de tweede Muziekzondag van ’t Houwke. Een tweede act zal nog worden aangekondigd. Houd dus vooral de kranten en de aankondigingen in de gaten.