Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Vrijwilligers

Op locatie Molenstaete van deBreedonk zijn zeventien vrijwilligers actief. Anky Poncin is sinds mei 2013 werkzaam als coördinator vrijwilligers en legt uit waarvoor zij zich inzet:

“In mijn werk ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het vrijwilligersbeleid, voor het vinden en binden van vrijwilligers. Dit doe ik voor heel deBreedonk. Daarnaast houd ik me bezig met verschillende wijkprojecten en activiteiten voor dagbesteding.”

“De huidige vrijwilligers hebben verschillende functies op Molenstaete. De meesten zijn gastvrouw/gastheer bij kleinschalige woningen met dementerende ouderen. Zij zijn er voor toezicht op de bewoners en voor de ‘slagroom op de taart’, zoals voor leuke activiteiten of een wandeling buiten de deur. Ook hebben we vrijwilligers voor de winkel, kapsalon, beheer van de boekenkast of een specifieke activiteit zoals het organiseren van muziekoptredens op zondagmiddagen. Nu ben ik voor tien nieuwe vrijwilligers een plekje aan het zoeken”, aldus Anky.

Vrijwilliger worden?
Er zijn veel vrijwilligers nodig voor twaalf kleinschalige woningen. We zoeken vooral mensen die gastvrouw/gastheer willen zijn. Al vanaf een paar uurtjes per week is het mogelijk om je in te zetten voor het welzijn van bewoners. Individuele aandacht schenken aan de bewoners van deze woningen is een mooi gebaar. Maar je bent ook welkom bij mensen die gebruik maken van thuiszorg van deBreedonk.

Eigen inbreng en ideeën voor vrijwilligerswerk kunnen ook voor ons waardevol zijn. Interesse om vrijwilliger te worden bij Molenstaete? Via een gesprek met  Anky Poncin kun je erachter komen of je iets kunt betekenen voor de bewoners.

Telefoonnummer is 076-565 42 50
en e-mailadres a.poncin@breedonk.nl.